Уряд створив міжвідомчу робочу групу для реалізації “Зеленого” курсу ЄС в Україні

Уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка буде займатися питаннями подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи Європейської комісії «Європейська зелена угода»

Робоча група буде тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України. Групу очолив Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Її [міжвідомчої робочї групи, – ред.] мета — охорона здоров’я та добробуту громадян від ризиків і наслідків зміни клімату” – написав Гончарук у соцмережах.

Він повідомив, планується разом із ЄС напрацьовувати порядок денний для зменшення рівня викидів в рамках Паризької угоди.

Прем’єр анонсував обговорення питань співпраці за Європейським зеленим курсом вже наступного вівторка, 28 січня, в Брюсселі, під час шостого засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Він додав, що Україна хоче долучитись до Європейського зеленого курсу на етапі формування завдань як повноцінний гравець.

Нагадаємо, Мінекоенерго представив візію “зеленого” енергетичного переходу для України. Кліматична організація 350.org висловивла низку критичних зауважень до даного документу, зокрема, звинувативши у відсутності амбіцій.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir