Сонячну електростанцію в Чорнобилі будуватиме колишній топ-менеджер Клюєва

6 квітня під час стартової наради між керівництвом Чорнобильської АЕС та представниками компанії «Солар Чорнобиль» вибрано генерального підрядника будівництва нової сонячної електростанції. Ним стала компанія «Родіна Енерджи Груп».

«Солар Чорнобиль»  є орендарем майданчика, де буде розміщено панелі СЕС «Чорнобиль».

За даними youcontrol,  засновником цієї компанії є Варягін Євген Олександрович. Водночас він є засновником ТОВ «Родіна Енерджі Груп», обраної для будівництва електростанції.

У біографії Варягіна на офіційному сайті підрядника зазначено, що починаючи з 2011 року він займав посаду керівника сонячних електростанції компанії Activ Solar, яку тісно пов’язують з Андрієм та Сергієм Клюєвими. Він був відповідальним за усі проекти будівництва сонячних електростанцій в Україні та як член правління Activ Solar відповідав за розвиток бізнесу і нових ринків.

Не пропустіть:  Державну екологічну інспекцію буде ліквідовано, - Семерак

Зазначається, що компанію «Родіна Енерджі Груп» Варягін застував  2013 році «для розвитку проекти відновлювальних джерел енергії на ринках СНД».

Зі слів генерального директора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна, пілотний проект передбачає 1 МВт встановленої потужності.

Раніше Мінприроди України повідомляло, що отримало 52 заявки від інвесторів на будівництво об’єктів сонячної енергетики в зоні відчуження.

Нагадаємо, у Німеччині шахту перетворять на сховище сонячної і вітрової енергії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir