За перше півріччя 2017 року введено більше “зелених” потужностей, ніж за весь попередній

За 6 місяців 2017 року введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, що працюють за “зеленим” тарифом. Для порівняння за весь 2016 рік встановлено 121 МВт таких потужностей. Фактично, за півроку запущено «зелених» проектів більше, ніж за весь 2016 рік.

Про це повідомляє Екопростір за інформацією управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Більшу частину введених у І півріччі 2017 року потужностей, а саме – 118,1 МВт, складають об’єкти сонячної енергетики. Ще 5,5 МВт – це електростанції на біогазі, а 2,9 МВт – об’єкти малої гідроенергетики.

Джерело – ДАЕЕ України

“Важливо, що цьогоріч одна сонячна електростанція та дві мікро ГЕС отримали надбавку до «зеленого» тарифу за використання обладнання українського виробництва”, – наголосили у відомстві.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук вважає, що ключову роль у цій статистиці відіграв закон України від 04.06.2015 р. № 514-VIII щодо створення конкурентних умов для виробництва “чистої” енергії”

Не пропустіть:  Комітети ВРУ опрацьовують законопроект про членство України в IRENA

Відповідно до цього закону “зелений” тариф прив’язано до курсу євро до 2030 року, що дозволяє нівелювати ризики інфляції. Також, скасовано вимогу щодо “місцевої складової” та запроваджено надбавку до тарифу за використання українського обладнання. Загалом, “зелені” тарифи в Україні сьогодні є одними з найбільших в Європі.

“Крім цього, законодавством вже в цьому році передбачено укладання довгострокових договорів купівлі-продажу електроенергії, виробленої за «зеленим» тарифом, на весь строк дії цього тарифу”, – додав Савчук.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir