Сонячну електростанцію в Чорнобилі будуватиме колишній топ-менеджер Клюєва

6 квітня під час стартової наради між керівництвом Чорнобильської АЕС та представниками компанії «Солар Чорнобиль» вибрано генерального підрядника будівництва нової сонячної електростанції. Ним стала компанія «Родіна Енерджи Груп».

«Солар Чорнобиль»  є орендарем майданчика, де буде розміщено панелі СЕС «Чорнобиль».

За даними youcontrol,  засновником цієї компанії є Варягін Євген Олександрович. Водночас він є засновником ТОВ «Родіна Енерджі Груп», обраної для будівництва електростанції.

У біографії Варягіна на офіційному сайті підрядника зазначено, що починаючи з 2011 року він займав посаду керівника сонячних електростанції компанії Activ Solar, яку тісно пов’язують з Андрієм та Сергієм Клюєвими. Він був відповідальним за усі проекти будівництва сонячних електростанцій в Україні та як член правління Activ Solar відповідав за розвиток бізнесу і нових ринків.

Не пропустіть:  Держлісагентство готує стратегію реформування галузі

Зазначається, що компанію «Родіна Енерджі Груп» Варягін застував  2013 році «для розвитку проекти відновлювальних джерел енергії на ринках СНД».

Зі слів генерального директора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна, пілотний проект передбачає 1 МВт встановленої потужності.

Раніше Мінприроди України повідомляло, що отримало 52 заявки від інвесторів на будівництво об’єктів сонячної енергетики в зоні відчуження.

Нагадаємо, у Німеччині шахту перетворять на сховище сонячної і вітрової енергії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir