Україна та Литва співпрацюватимуть у сферах атомної та відновлювальної енергетики – меморандум

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством енергетики Литовської Республіки щодо стратегічної співпраці у галузі енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго України.

Метою документу є створення ефективної платформи співпраці у нафтогазовій, електроенергетичній та ядерній сферах, враховуючи завдання енергоефективності та енергозбереження.

Співробітництво здійснюватиметься через обмін досвідом у розвитку газових ринків України та Литви, виведенні з експлуатації та демонтажу атомних електростанцій; сфері відновлюваних джерел енергії, серед яких проекти «чистої» енергетики з використанням енергії сонця, біомаси“, – сказано у повідомленні.

Сторони також співпрацюватимуть у сфері енергоефективності та енергозберігаючих технологій; у питаннях створення електроенергетичного ринку та системи передачі синхронного з’єднання з континентальною Європою тощо шляхом інституційної співпраці у рамках функціонування відповідної Робочої групи.

Не пропустіть:  В Україні майже невикористаний потенціал для розвитку відновлюваної енергетики - Семерак

Меморандум підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик та Міністр енергетики Литовської Республіки Жигімантас Вайчюна за підсумками Десятого засідання Ради Президентів України та Литви в присутності лідерів держав Петра Порошенка та Далі Грібаускайте.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir