План заходів щодо нової держполітики в сфері клімату внесений на розгляд Кабміну

У Кабінеті міністрів України на розгляді знаходиться план заходів щодо реалізації концепції державної політики в сфері зміни клімату в період до 2030 року

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак , передає прес-служба Мінекології.

Зазначено, що документ містить перелік конкретних дій з адаптації до зміни клімату, а також протидії природним лихам і катастрофам, які можуть виникати в результаті цих змін.

У минулому році уряд схвалив концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. Концепція написана в дусі Паризької угоди. Вона також включає стратегію низьковуглецевого розвитку, в якій закладено довгострокове бачення переходу економіки України до моделі сталого розвитку або економного використання природних ресурсів“, – пояснив міністр.

Крім того, в даний час на розгляді в Кабміні знаходиться план заходів щодо реалізації концепції, який містить перелік конкретних дій з адаптації до зміни клімату.

Ці документи не тільки визначають нову національну кліматичну політику України, а й повинні сприяти впровадженню поточних низьковуглецевих проектів. Це непростий шлях інтеграції принципів сталого розвитку в національні, регіональні та місцеві стратегії і системи розвитку“, – резюмував Семерак.

Нагадаємо, раніше міністр екології Остап Семерак презентував першу редакцію Стратегії низьковуглецевого розвитку України.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Кабмін ліквідував Держекоінспекцію

Post Author: ecoprostir