В Україні створять кліматичний фонд

Світовий банк доможе створити Український кліматичний фонд, заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський за результатами онлайн-зустрічі з представниками установи.

“Це нова фінансова інституція, яка співфінансуватиме через прозорі процедури програми з декарбонізації і модернізації. Для нас надважливо отримати такого надійного партнера у розвитку кліматичних фінансів, що акумулює досвід світових країн із створення та оптимальних алгоритмів роботи таких фондів», – зазначив Абрамовський.

Окрім створення кліматичного фонду, СБ допоможе у підготовці аналітичного звіту  про кліматичні цілі і розвиток економіки. Цей документ стане ґрунтовним дослідженням ефекту від впровадження кліматоохоронних заходів на економічний розвиток країн. Україна стала однією з 25 ключових країн, для яких підготують такий звіт.

“Світовий банк вітає успіхи України у кліматичній політиці та впровадженні сталого управління лісами. Ми раді констатувати, що той порядок денний, який наразі виконує України, є надзвичайно важливим. На сьогодні маємо ефективну та перспективну співпрацю та плануємо започатковувати нові проєкти, допомагати у законотворчих процесах експертною допомогою”, – повідомила Ксенія Львовскі, головою Світової Практики з питань захисту довкілля, природних ресурсів та блакитної економіки для Європи та Центральної Азії .

Вона зауважила, що для Світового банку важливо, аби у сфері захисту довкілля відбувалися зміни та реформи. Тоді вони надаватимуть технічну та консультативну допомогу, кредитні кошти. 

Не пропустіть:  Міндовкілля затвердило план-графік розроблення планів управління річковими басейнами

За її словами, напрямків співпраці може бути багато. Але наразі пріоритетні, де ми можемо ділитися досвідом – кліматичні фінанси, лісове господарство, управління відходами, запобігання промисловому забрудненню та розвиток біорізноманіття.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir