Мінекоенерго роз’єднають – Шмигаль

Міністерство енергетики та захисту довкілля України буде розділене на два профільних відомства, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Поділ міністерства і створення посади профільного міністра екології – це в порядку денному“, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, при цьому підкресливши, що попереднє об’єднання міністерств не дало того очікуваного ефекту.

“Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім – вугільна галузь, а потім – про червонокнижні рослини і вилові мотиля. З тих пір я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе“, – заявив Шмигаль.

Як повідомлялося, в серпні 2019 року Верховна Рада підтримала кандидатури на посади членів нового Кабінету міністрів України. Цим рішенням було призначено міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України. До цього в уряді було два окремих міністерства: Міненергетики та Мінекології.

14 травня Комітет з питань екологічної політики та природокористування прийняв рішення про необхідність поділу Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища на два міністерства і внесе відповідні рекомендації уряду.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir