Україна не може мати найдорожчу в Європі зелену енергію – Шмигаль

Урядовці та представники компаній, що працюють у сфері відновлюваної енергетики обговорили проєкт Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики в Україні.

Про це повідомила пресслужба кабінету міністрів.

Прем’єр зазначив, що чиста енергія в Україні має рости, розвиватися та поступово переходити до ринкових умов, але сьогодні, в період кризи в енергетичній сфері, країна не може собі дозволити мати найдорожчу зелену енергію в Європі.

“Питання в ціні. Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі “зелену” енергію. Ми всі в одному човні. Не може бути такого, що країна втрачає, бюджет втрачає, а ми платимо підвищену ціну за “зелену” енергетику. Ми не хочемо обмежувати інвестиції, ми хочемо розуміти вартість цієї енергії. Це відповідально перед країною”, – зауважив Шмигаль.

18 травня уряд планує провести підсумкову зустріч із представниками ВДЕ і обговорити фінальну версію Меморандуму.

Не пропустіть:  Буславець доручить профільним заммінстрам опрацювати плюси та мінуси роз'єднання Мінекоенерго

Нагадаємо, уряд наразі шукає компроміс з виробниками ВДЕ, який допоможе стабілізувати фінансову ситуацію у секторі. Одним з можливих рішень називається добровільна реструктуризація “зеленого” тарифу.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir