Уряд звільнив Масліченка з посади заступника міністра енергетики

Уряд звільнив Сергія Масліченка з посади заступника міністра енергетики та захисту довкілля України за власним бажанням.

Відповідна постанова прийнята у п’ятницю на позачерговому засіданні Кабміну та оприлюднена на Урядовому порталі.

“Звільнити Масліченка Сергія Олександровича з посади заступника міністра енергетики та захисту довкілля України за власним бажанням”, – йдеться у документі.

Колишній асоційований директор департаменту енергоефективності та зміни клімату Європейського банку реконструкції та розвитку Сергій Масліченко отримав посаду заступника міністра енергетики та захисту довкілля 3 листопада 2019 року.

“Я дійсно хотів своїми знаннями та досвідом допомогти Україні здійснити реформи в енергетичному секторі, передусім сприяти його осучасненню та переходу на сталий розвиток”, написав Масліченко на персональній сторінці Facebook.

Ключовими змінами він назвав Концепцію зеленого енергетичного переходу та розпочату роботу над Національним інтегрованим планом з енергетики та клімату.

“Замість зеленого енергетичного переходу пропонується консервація застарілої енергетики – підтримка вугільної галузі, збільшення завантаження вугільних ТЕС, другорядність питань енергоефективності та розвитку ВДЕ, екологія згадується за залишковим принципом”, – підкреслив екс-посадовець.

Масліченко відомий як один з авторів програми ЄБРР з термомодернізації під назвою IQ Energy, а також програми фінансування альтернативної енергетики USELF (Ukraine Sustainable Energy Lending Facility). Також він є співзасновником Центру трансферу технологій та фінансів в області зміни клімату FINTECC (Finance and Technology Transfer Centre for Climate Change).

Не пропустіть:  ЄБРР не кредитує нові проекти ВДЕ, але фінансує раніше погоджені - коментар

Сергій Масліченко у 1999-2002 роках працював консультантом з питань енергетики у Верховній Раді та Кабінеті міністрів України. У 2003 році він заснував і очолив громадську організацію «Український центр економічного і правового аналізу». Масліченко консультував уряд Великобританії з питань енергетичної стратегії Росії та Казахстану.

З 2007 року він керував розвитком бізнесу ЄБРР в галузі енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні, Польщі, Вірменії та Азербайджані. У сферу його діяльності, зокрема, входила підготовка і фінансування проєктів з підвищення енергоефективності в промисловості і агропромисловому комплексі, фінансування підвищення енергоефективності громадських будівель.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir