Україна зрівнялася з Бельгією та Великбоританією за показниками ВДЕ в системі опалення та охолодження

За даними Євростату, лідером з частки використання відновлюваної енергії у загальному кінцевому енергоспоживанні в секторі опалення та охолодження є Швеція, де дві третини енергії, що використовувалася дл опалення та охолодження у 2018 році – відновлювана.

Найменша частка ВДЕ у цьому секторі була в Ірландії та Нідерландах – 6%.

За рохрахунками Біоенергетичної асоціації України, частка відновлюваних джерел в системі опалення та оходження в Україні в 2018 році складала 8%, що дорівнює аналогічним показникам Бельгії та Великобританії.

Сектор відновлюваного опалення та охолодження в Європі на більш ніж 80% складається з тепла з біомаси та біогазу. Наприклад у 2017 році біотепло склало 16,9% від усієї спожитої енергії сектору. Усі інші відновлювані (теплові насоси, сонячна теплова енергія, тепло від відходів) склали сумарно 2,6%.

Загалом в 🇪🇺Європейському Союзі у 2018 році відновлювана енергія становила 21% від загальної енергії, яка використовується в системах опалення та охолодження. Частка відновлюваних постійно зростає (наприклад, у 2014 році вона становила 12%).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir