Екологічний комітет визначився з основним законопроектом про відходи

11 лютого на засіданні Комітету Верховної Ради з екологічної політики та природокористування було прийнято рішення про відхилення законопроектів № 2207 та №2207-2.

Про це повідомляє Голова Комітету Олег Бондаренко.

Разом з тим, законопроект № 2207-1 «Про управління відходами» рекомендовано відправити на доопрацювання до Комітету до першого читання.

“Цей рамковий законопроект підтримало Міністерство енергетики та захисту довкілля України, ЕБА, Американська Торгівельна Палата, експерти Представництва Європейського Союзу в Україні”, – наголосив Бондаренко.

Положення Проєкту № 2207-1 в цілому відповідають положенням Директиви №2008/98/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 19 листопада 2008 року «Про відходи та скасування деяких Директив», впровадження якої передбачено Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейськти Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з іншої сторони.

Однак, доопацювання законопроєкту до першого читання може суттєво вплинути на його зміст, зокрема й концептьуально.

За даними Екопростору, під час засідання Комітету його учасники погодилися на тому, що до законопроекту 2207-1 буде включено багато положень з альтернативних до нього. Це, у свою чергу, може дати в результаті цілком інший проект закону.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir