Європейський зелений курс є частиною реформ і зростання України, – Дмитро Кулеба

Україна має стати невід’ємною частиною Європейського зеленого курсу не лише аби спільно з ЄС боротися із наслідками змін клімату, але й у рамках стратегії економічного розвитку, задля підвищення безпеки та створення нових можливостей для українського бізнесу, переконаний Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Про це він заявив за підсумками Шостого засідання Ради асоціації Україна-ЄС під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 28 січня у Брюсселі.

Європейська зелена угода є частиною реформ і зростання України, – Дмитро Кулеба

“Європейська зелена угода – це не гасло, а стратегія економічного зростання. Україна буде робити дві речі: ставати учасницею зусиль ЄС з реалізації їхньої угоди і отримувати підтримку ЄС у реалізації наших планів зеленого переходу”, – заявив Віцепрем’єр-міністр.

Кулеба зауважив, що у спільній заяві за підсумками Ради асоціації Україна та ЄС погодилися надалі співпрацювати щодо декарбонізації та захисту навколишнього середовища, і в тексті документу ці зусилля визнані як частина Європейської зеленої угоди.

Європейська зелена угода є частиною реформ і зростання України, – Дмитро Кулеба

“Це буде корисно для нашої економіки та енергетичної безпеки, це будуть нові можливості для нашого бізнесу”, – наголосив він.

Віцепрем’єр-міністр нагадав, що Європейський зелений курс – це не просто екологічна ініціатива Європейської комісії, а фундаментальний підхід, який визначатиме магістральний напрям реформ Європейського Союзу на найближчі десятиріччя. На його думку, Україні важливо вже з перших кроків синхронізуватися з ЄС у розробці та втіленні цієї амбітної угоди, що позитивно вплине і на глибину та швидкість стратегічного курсу.

Нагадаємо, в уряді створили міжвідомчу робочу групу для реалізації Зеленого енергетичного курсу ЄС.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir