Уряд ліквідував дві неефективні «морські інспекції»

Кабінет міністрів ліквідував Державну Азовську морську екологічну інспекцію та Державну екологічну інспекцію Кримсько-Чорноморського округу. 

Про це повідомляє Екопростір з посиланням на урядовий портал та в.о. голови Держекоінспекції Єгора Фрсова.

«Їх створювали з метою посилити екологічний контроль у портах. На жаль, експеримент мав зворотній результат. Замість належного контролю держава отримала чисельні скарги з боку міжнародних перевізників та судновласників. Фактично ці органи повністю себе дискредитували», – зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук. 

Ці інспекції займались суднами у портах, майже кожного тижня, у тому чи іншому порті, виникав скандал через затримання суден представниками екоінспекції. Ці затримки не мали реальних підстав, а слугували лише приводом до вимагання хабарів“, – додав Фірсов.

Відтепер функція контролю в Чорному та Азовському морях буде передана до обласних інспекцій Донецької, Одеської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

З цього часу, кожне затримання судна має бути санкціоновано керівником Держекоінспекції, а Мінекоенерго буде здійснювати моніторинг цієї діяльності.

“Прийняття рішення підвищить ефективність роботи Держекоінспекції та знизить тиск на бізнес-середовище”, – зазначили в уряді.

Нагадаємо, в Кабміні передумали ліквідовувати екологічну інспекцію та створювати природоохоронну службу.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir