Через аномально теплу погоду довелося обмежити вироблення енергії ВЕС та СЕС

Аномально висока температура повітря 7 січня призвела до обмеження навантаження генерації сонячних та вітрових електростанцій.

В Укренерго пояснюють, що внаслідок теплої погоди – на 4 °С вище від тієї, що була 7 січня минулого 2019 року – споживання електроенергії знизилося на 47,6 млн кВт·год у порівнянні з минулорічними показниками.

“Таким чином під час денного мінімуму (з 12:00 до 13:46) диспетчерам НЕК «Укренерго» для балансування енергосистеми та забезпечення її операційної безпеки довелося вдатися до обмеження навантаження генерації сонячних та вітрових електростанцій”, – йдеться у повідомленні компанії.

Перед цим були використані всі заявки учасників балансуючого ринку, імпорт електроенергії в ОЕС України з Білорусі та Російської Федерації було обмежено до нуля, генерацію на ТЕС також було обмежено на 1,35 тис. МВт.

Також в момент різкого стрибка генерації ВДЕ з 12:09 до 13:00 дня вже була відсутня можливість включати для збільшення попиту в насосному режимі роботи гідроагрегатори ГАЕС, оскільки на той момент їх водосховища були заповнені.

Не пропустіть:  На Кліматичному саміті ООН створили альянс за відмову від вугільної енергетики

Для балансування енергосистеми та забезпечення її операційної безпеки диспетчерам Укренерго довелося з 12:09 до 13:00 7 січня обмежити навантаження потужних ВЕС (шість електростанцій) на 384 МВт та СЕС (вісім електростанцій) на 545 МВт. Після цього з 13:00 до 13:46 всі обмеження генерації ВЕС та СЕС було знято“, – зазначають в Укренерго.

Балансові обмеження в ОЕС України 7 січня 2020 року

ІмпортОбмежено до нуля
ТЕСОбмежено на 1,35 тис. МВт
ГАЕСГідроагрегатори Дністровської ГАЕС працювали в насосному режимі з потужністю 800 МВт з 08:00 до 12:04
АЕСНе обмежувались
ВЕСОбмежено на 384 МВт
СЕСОбмежено на 545 МВт

В компанії зауважують, що через короткочасний характер балансових відхилень навантаження атомних електростанцій (АЕС) не обмежувалося і склало 7 січня 10,5 тис. МВт.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir