Загальна потужність “зеленої” генерації в Україні сягнула 4,5 ГВт

За дев’ять місяців 2019 року в Україні побудували 1830 МВт нових станцій на відновлювальних джерелах енергії (ВДЕ). Таким чином, сумарна встановлена потужність станцій ВДЕ в країні зросла до 4591 МВт.

Про це повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).  

З початку року в Україні побудували 1097 МВт сонячних електростанцій (СЕС), 522,4 МВт вітроелектростанцій (ВЕС), 43,8МВт станцій на біомасі та 44,6 на біогазі, а також — 96,4 МВт малих гідроелектростанцій (ГЕС).

Лідером за потужністю станцій на ВДЕ залишається Дніпропетровська область, де побудували станцій на 777,5 МВт. При чому, в основному це сонячні електростанції. 

В НКРЕКП відзначають, що з початку року середньозважений “зелений” тариф знизився на 16% — через зміну курсу гривні до євро. 

За даними Міненергодовкілля, більше 60% станцій на ВДЕ розміщені в п’яти південних областях України – Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій.

Більше інформації:

Огляд розвитку сектору ВДЕ за III квартал 2019 року from Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Нагадаємо, в Україні ухвалили новий закон про перехід від “зелених” тарифів до аукціонів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir