Екодайджест-2030 за 9-16 серпня

Екопростір публікує щотижневу рубрику “Екодайджест-2030″ у співпраці із Командою підтримки реформ при Міністерстві екології та природних ресурсів України та Association4U.

Уряд ухвалив новий Порядок здійснення державного моніторингу повітря. Його було розроблено Мінприроди у рамках виконання Україною зобов’язань в екологічній частині Угоди про асоціацію з ЄС, а саме Директиви №2008/50/ЄС

Кабінет Міністрів України підтримав Указ Президента України «Про створення Дніпровсько-Тетерівського національного природного парку»

В Україні ліквідують Державну екологічну інспекцію, натомість буде створено Державну природоохоронну службу 

Схвалено національну ціль з енергоефективності на період до 2020 року відповідно до європейських директив

Міністерство екології та природних ресурсів України опублікувало для громадського обговорення проект урядової постанови «Про утворення Державного агентства України з питань управління відходами»

Сонячна енергетика може замінити вугілля в усіх країнах ЄС – дослідження

Виробництво енергії з відновлювальних джерел перевищує генерацію з викопного палива в Європі  за перше півріччя 2019 року

В уряді Німеччині планують законодавчо заборонити пластикові пакети

В аеропорту ОАЕ проклали пішохідний перехід, який збирає енергію кроків

У повітрі виявили велику кількість мікропластику – дослідження

Норвегія виявила радіацію на кордоні з РФ через кілька днів після вибуху

Кількість тварин у лісах скоротилася вдвічі – дослідження WWF

Школярі з Південно-Африканської Республіки розібрали сміттєзвалища, щоб протидіяти змінам клімату 

Укренерго разом з німецьким енергетичним агентством (DENA) та Elia Grid International (EGI) розпочали спільний проект «Трансформація енергосистеми для оптимізації процесу інтеграції ВДЕ в Україні»

На Рівненщині мають намір встановити вітрову станцію потужністю 15 МВт

Норвезька компанія Norsk Solar підписала договір з українською компанією Voltage Group на проектування і будівництво СЕС потужністю 9 МВт 

На Львівщині приватні домогосподарства встановили 572 генеруючі установки 

Мінрегіонбуд України пропонує переглянути норми  щодо облаштування сучасних смітників та контейнерів для сміття в громадських місцях.

Через 2 тижні  в Полтаві запрацює екобус, який збиратиме небезпечні відходи 

Держводагентство оприлюднює «ТОП-100» найбільших підприємств-забруднювачів вод за 2018 рік

Зміни клімату негативно позначаться на врожаї України через 10-20 років

Міжвідомча комісія проаналізувала водогосподарську обстановку та якість води в басейні Південного Бугу   за 7 місяців поточного року.

Ртуть, ліки та пестициди: що екологи знайшли у Чорному морі 

Будівництво ВЕС «Ємильчино» потужністю 60 МВт на території Ємільчинського району Житомирської області (поза межами населених пунктів)

Товариство з обмеженою відповідальністю “КАРПАТНАФТОХІМ” побудує установки з виробництва оксиду пропілену потужністю 2700 т/рік в м. Калуші, Івано-Франківська область.

Мельницька сільська рада проведе капітальний ремонт берегоукріплення правого берега р. Свіча біля сіл Мельничі і Лютинка та подальшу його експлуатацію як об’єкту захисту від шкідливої дії вод з виконанням лише моніторингу його стану.

Будівництво комплексу повітророзподільчої установки на ПРАТ “ММК ІМ. ІЛЛІЧА” в м. Маріуполь. Метою планованої діяльності є – забезпечення перспективних потреб підприємства продуктами розподілення повітря та підвищення якості отримуваних продуктів розподілу повітря.

Скільки пластику може з’їсти людина за тиждень – дослідження

Дім з водоростей, крематорій, віскі: наскільки альтернативною буває альтернативна енергія 

Осетер європейський офіційно повернувся у води Чорного моря!

Шкідливі поради про розумне споживання або як достукатись до сердець найзапекліших споживачів у світі. 

Екоактивістка Грета Тумберг вирушила з Європи до США на яхті 

Зміст матеріалів не відображає позицію Європейського Союзу. Дайджест не є офіційним документом, не є позицією Мінприроди, ЄБРР чи будь-якої іншої інституції ЄС. Команда підтримки реформ фінансується за рахунок мультидонорського рахунку для стабілізації та сталого розвитку України (MDA) Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), грантодавцями якого є: Данія, ЄС, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія та США.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir