У Кам’янському готують План з кліматичної адапатації

У Кам’янському розпочався процес підготовки рішення сесії міської ради щодо прийняття Плану заходів щодо адаптації міста до зміни клімату. Ухвалення цього стратегічного документа відкриває перед містом нові перспективи і можливості по залученню фінансової та технічної допомоги для мінімізації негативних наслідків глобального потепління.

Як повідомила ГО “Голос природи”, яка ініціювала цей процес та розробила сам документ, ініціативу екологів підтримало керівництво Кам’янського 28 травня під час наради з обговорення доцільності прийняття Плану рішенням сесії міської ради.

Екологи зазначають, що розроблений План заходів щодо адаптації Кам’янського до зміни клімату важливо прийняти на сесії міської ради. Це дозволить включити заходи Плану в міські програми (екологія, ЖКГ, міська інфраструктура і транспорт, охорону здоров’я та ін.), а також розширить можливості по залученню додаткових коштів, як з державних, так і зарубіжних фондів.

Не пропустіть:  Мінекоенерго рекомендує ОДА включити питання адаптації до змін клімату до обласних стратегій розвитку - лист

Учасники робочої наради домовилися детально вивчити запропонований документ і до 21 червня 2019 року подати до управління екології та природних ресурсів міської ради пропозиції щодо його доопрацювання.

“Проблеми, пов’язані зі зміною клімату, очевидні, як для чиновників, так і для звичайних городян. З огляду на те, що заходи по кліматичної адаптації необхідно приймати в різних сферах міського життя, ми просимо профільні департаменти ознайомитися із запропонованим Планом і підготувати пропозиції щодо його доопрацювання”, – повідомив Богдан Наполов, начальник управління екології та природних ресурсів

Нагадаємо, в Україні спостерігається так званий декаплінг: разом зі зростанням економіки, скорочуються викиди парникових газів та інших забруднюючих речовин.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir