Збереження довкілля стане пріоритетом політики Східного партнерства у наступні 10 років

Країни Східного партнерства

14 травня у Брюсселі відбувся форум, присвячений десятиріччю програми Європейського Союзу «Східне Партнерство».  У контексті визначення подальших кроків політики Європейського Союзу щодо країн Східного Партнерства, вперше за останні десять років обговорювалися проблеми довкілля.

Зокрема, у рекомендаціях щодо політики Східного Партнерства, підготовлених Національною платформою «Форум громадського суспільства» велика увага приділяється саме проблемам навколишнього середовища.

Серед п’яти головних викликів наступного періоду політики Європейського Союзу, одним із перших вказується «Захист природи та активна протидія зміні клімату». Захист навколишнього природного середовища став пріоритетним для кожної з 23 рекомендацій, зазначених у документі.

Зокрема, у документі вказано наступне:

  • «Впровадити напрямки «Навколишнє середовище» та «Зміна клімату» до переліку очікуваних результатів, взявши до уваги глобальні та регіональні проблеми безпеки людини.
  • Встановити відповідні екологічні цілі для кожного очікуваного результату і значно посилити увагу до напрямків «Навколишнє середовище» та «Зміна клімату» у процесі реалізації очікуваних результатів».

Нагадаємо, раніше декларацією Саміту країн Східного Партнерства зміна клімату була визначена як один з найбільших викликів сучасності.

Східне партнерство – політика Європейського Союзу (ЄС), що має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС і є продовженням східногонапрямку існуючої Європейської політики сусідства.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir