Українські сонячні жалюзі SolarGaps отримали €1 млн гранту від Єврокомісії

Український стартап SolarGaps отримав безповоротний грант від Єврокомісії на 1 млн євро в рамках програми Horizon 2020 SME Instrument Фаза 2. Стартап працює над жалюзями, які здатні виробляти сонячну електроенергію. Одного квадратного метра таких жалюзі вистачить для того, щоб зарядити 3 ноутбука або 30 світлодіодних лампочок. 

Як розповів AIN.UA операційний директор SolarGaps Юрій Цвіркун, SolarGaps став першим українським стартапом, який отримав фінансування від Horizon 2020 в другій фазі після введення додаткового етапу інтерв’ю в Брюсселі (раніше 1,2 млн євро від ЄС також отримав український проект Polyteda Cloud).

«Ми потрапили в 5% європейських стартапів, яким вдалося отримати кошти від Horizon 2020. Для нас це велике і важливе досягнення – не кожен день стартапу дають 1 млн євро безповоротних коштів на розвиток. Впевнені, в майбутньому наш продукт стане обов’язковою частиною smart cities, яка перетворює вертикальні фасади будівель в сонячні електростанції», – зазначив Цвіркун.

Фінансування дозволить SolarGaps доопрацювати b2b-продукт і підготувати його до виходу на ринок. Крім цього стартап заявив, що вже отримав сертифікацію в Євросоюзі для b2c-продукту і через місяць почне продажі через дилерів в країнах ЄС. За словами Цвіркун, ці два продукти будуть схожі зовні, але відрізнятися в технічному плані і з точки зору управління. Засновник стартапа Євген Ерік розповів, що для отримання гранту команда виконала низку серйозних умов: 

«По-перше, ми допрацювали продукт до так званої предмассовой стадії. По-друге – отримали безпосередньо сертифікацію в ЄС. Нарешті, показали, як наше рішення застосовується на ділі».

Команда SolarGaps двічі їздила до Брюсселя для представлення проекту Єврокомісії. Як кажуть представники стартапу, комісія складалася з представників інвестиційних фондів які аналізували бізнес-стратегію і перспективи продукту на європейському ринку.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir