Мінекології пропонує суттєво підвищити штрафи за випалювання сухостоїв

В Україні мало ефективних інструментів покарання осіб, які займаються випалюванням сухої трави.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак  під час засідання Уряду, де розглядалася пожежна ситуацію в Україні у весінній період, інформує прес-служба відомства.

«Ми говоримо про наслідки, запобігання та покарання за вчинення пожеж. Насправді ефективних інструментів покарання дуже мало. Зараз у парламенті знаходиться наш законопроект № 8026, який передбачає суттєве підвищення штрафів за подібні порушення. Їх потрібно підсилювати, бо йдеться про загрози для всього живого як для рослин, тварин, так і людини», – нагадав Семерак.

Нагадаємо, 8 квітня під час засідання Стратегічного комітету  Кабінету Міністрів Остап Семерак звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо критичної ситуації із підпалами сухостоїв, торішньої трави, а також щодо  випадків застосування неякісних пестицидів в аграрному секторі у  період весняно-польових робіт.

Прем’єр-міністр підтримав звернення і дав доручення провести засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для подальшої координації та посилення взаємодії органів влади на всіх рівнях у боротьбі зі стихійними пожежами та використанням неякісних пестицидів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir