Супермаркети Львова на день відмовляться від поліетиленових пакетів

Одразу кілька великих мереж супермаркетів у Львові підтримали ідею на один день відмовитись від поліетиленових пакетів. На касах замість кульочків покупцям даватимуть паперові пакети або багаторазові торбинки. Це один з кроків міської влади, яка хоче поступово повністю перелаштувати торгівлю на роботу з безпечними для довкілля матеріалами.

Як повідомляє Krapka.club, днем відмови від поліетилену обрали 9 квітня. До акції вже приєднались такі мережі супермаркетів та гіпермаркетів як «Ашан», «Арсен», «Сільпо», «Близенько», «FEST», «АТБ», а також невеликі магазини. Деякі супермаркети планують прибрати з кас одноразові пакети, у відділах з випічкою та хлібом покладуть паперові, а замість поліетиленових рукавичок будуть щипці та лопатки. У кав’ярнях одноразовий пластиковий посуд замінять на дерев’яний або паперовий. Крім того, львів’ян закликають приходити у магазини зі своїми багаторазовими торбинками. 

«Час активного використання поліетиленового пакету – 20–30 хвилин, а шкоду довкіллю він завдає впродовж сотень років. Від 8 до 10% світового видобутку нафти йде на виготовлення поліетиленових пакетів. Залишки пакетів шкодять і тваринам, які їх з’їдають, і містам – наприклад, забивають каналізацію», – пояснює заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«День відмови» – це лише старт великої просвітницької кампанії «Без поліетилену». З 9 квітня до 3 липня (цей день у світі оголошено Світовим днем відмови під поліетиленового пакета) у Львові навчатимуть касирів та працівників, які задіяні у постачанні, усвідомлювати шкоду від поліетилену довкіллю. Львів’яни сподіваються, що вони також дадуть сигнал бізнесу: тут можна заробляти.

«Ми хочемо показати тим компаніям, стартапам, які готові пропонувати для великої кількості мереж якісні паперові замінники, що ринок відкритий і супермаркети готові до співпраці», – додав Андрій Москаленко.

Джерело: Ecotown


Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir