Дайджест реформ 10-16 листопада

Екопростір публікує щотижневу рубрику “Дайджест реформ” у співпраці із Командою підтримки реформ при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Мінприроди опублікувало до громадського обговорення Концепцію реалізації державної політики у сфері промислового забруднення. Концепція передбачає реформування видачі дозволів, які стосуються промислового забруднення, а також має сприяти поступовому зменшенню обсягів цих забруднень. Зокрема, йдеться про впровадження інтегрованого дозволу та найкращих доступних технології та методів управління (НДТМ) і графіку їх імплементації.

ЄС відзначив успіх структурних реформ природоохоронної галузі України

Ми бачимо значний поступ у впровадженні європейських норм та стандартів в українській природоохоронній політиці. Нам би хотілося щоб деякі зміни відбувалися швидше, але не можемо просто “скопіювати” та “вставити” європейські закони. Ми маємо вивчати їхній успішний досвід і адаптувати їх до потреб та особливостей України. Окрім зазначеного прогресу у Звіті Єврокомісії, ми також маємо напрацювання за усіма напрямками екологічної політики, змінюється система державного моніторингу, відкриваються дані, і це все – основа системної політики, яка в повній мірі інтегрована у європейський контекст” –  зазначив заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Микола Кузьо.

Європарламент визначив амбітні цілі у сфері підвищення енергоефективності та інтеграції у сектор поновлювальних джерел енергії

Громадська рада при Держводагентстві обговорила питання укріплення берегів Західного Бугу на українсько-польському кордоні

Розпочався ремонт науково-дослідного судна “Владимир Паршин”, яке здійснюватиме  екологічний моніторинг в Чорному та Азовському морі

На сучасному етапі екологічні проблеми виходять далеко за рамки національних кордонів і мають транскордонний, регіональний чи навіть глобальний характер. Найефективнішим засобом для вирішення таких проблем є міжнародна співпраця держав, що, зокрема, проявляється у прийнятті та реалізації міжнародно-правових актів у сфері охорони довкілля. 

В рамках проекту «Громадська синергія» було підготовлено аналітичний документ з питань налагодження ефективності імплементації міжнародних баготосторонніх угод у сфері довкілля в Україні, де, зокрема, розроблено можливі шляхи врегулювання проблемних питань у сфері імплементації.

“Україна цілеспрямовано рухається в напрямку розвитку зеленої енергетики”, – Остап Семерак

У Києві запустили в роботу електрофільтр, що допоможе знизити рівень шкідливих викидів на Дарницькій ТЕЦ більш, ніж у 30 разів. Нагадаємо, Остап Семерак розповів, що більша половина викидів парникових газів в Україні припадає на енергетичний сектор

Порт Маріуполя зекономив близько 30 тис м3 природного газу завдяки сонячним колекторам

Іспанія опублікувала план повного переходу на “зелену” енергетику до 2050 року

Інженери винайшли систему накопичення енергії в бетонних блоках

Чи вигідно в Україні користуватись електрокаром: переваги та недоліки

У Волинській області запроваджують новий підхід до утилізації сміття

Триває обговорення еко-стратегії “Вінниця-2030

Українці створили онлайн платформу, що допоможе мінімізувати утворення відходів

Подарунки за сміття: у Києві розпочалась акція “Еко-Миколай

Чим замінити поліетиленові кульки: від біопакетів до полотняних мішечків

У водоймах Дубаї сміття збирає акула-дрон

В Антарктиді через вплив підземної радіації розтанув гігантський масив льоду

Викиди вуглекислого газу в усьому світі досягли рекордного рівня

Жодна з країн G20 не виконує умови протидії зміні клімату – Climate Transparency

Джон Керрі: Європа має боротися зі змінами клімату, інакше її очікує міграційна проблема

“Лоракс” (англ. “Dr. Seuss’ The Lorax”)

Що робити закоханому хлопчикові, якому потрібно знайти живе дерево, якщо все навколо зроблено з пластику, навіть ті дерева, що мають надзвичайні можливості: світяться, відтворюють музику – штучні?

Не знаю, що оберете Ви, але Тед вирішив влипати в неприємності, вступати в конфлікти з могутньою корпорацією і рятувати природу.

Тед живе в світі де чисте повітря продається в пляшках, та чи зможе він це змінити, адже колись все було зовсім не так? Чи знайде він в собі сили перевернути світ з ніг на голову та донести до оточуючих просту істину: не треба рубати гілку, на якій сидиш? Дивіться, обов’язково дивіться, і все дізнаєтесь.

Дайджест не є офіційним документом, не є позицією Мінприроди, ЄБРР чи будь-якої іншої інституції ЄС. З питань змісту рубрики, із зауваженнями та пропозиціями прохання звертатися до комунікаційного спеціаліста Команди підтримки реформ — oleksandra.azarkhina@reforms.in.ua

Сподобався дайджест? – Отримуй щотижня на пошту!

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir