В Україні розпочато першу процедуру стратегічної екологічної оцінки

30 жовтня процедуру СЕО для документу державного планування загальнонаціонального рівня розпочав проект Національного плану управління відходами. 

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Ми у Мінприроди розуміємо, що для органів влади стратегічна екологічна оцінка – абсолютно нова процедура, якої ніколи не було в Україні, проте вона успішно діє в країнах ЄС. Ми першими розпочали таку процедуру”, – сказав Семерак. 

Нацплан управління відходів перевірять, наскільки безпечною для громадян та довкілля є можлива його реалізація.

За проектом Нацплану, в рамках проходження процедури СЕО, буде відправлено заяву до Міністерства охорони здоров’я на визначення обсягу досліджень, що дозволить врахувати та передбачити можливі загрози реалізації Нацплану для громадян.

Не пропустіть:  Завтра Семерак представить проект Стратегії низьковуглецевого розвитку України

Також у процесі здійснення СЕО мають бути оцінені наслідки для таких компонентів довкілля, як ґрунти, атмосферне повітря, водні ресурси, кліматичні фактори та проведено аналіз слабких та сильних сторін проекту Нацплану з точки зору екологічної ситуації.

Сама процедура СЕО триватиме щонайменше 45 днів.

Інформація для громадського обговорення оприлюднена на сайті Мінприроди. Обговорення триватимуть до 14 листопада.

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту Національного плану управління відходами подаються на електронну адресу: shorobura@menr.gov.ua.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir