Дайджест реформ 13-19 жовтня

Екопростір публікує щотижневу рубрику “Дайджест реформ” у співпраці із Командою підтримки реформ при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

В першому читанні прийнята Стратегія державної екологічної політики до 2030 року

«Екологічні стандарти мають бути інтегровані у всі сфери економіки та повсякденне життя українців. Така система успішно діє у європейських країнах і має бути апробована і в наших реаліях. Лише інтеграція екологічної політики до соціально-економічно розвитку дасть можливість стабілізувати стан довкілля в Україні і перейти до моделі сталого розвитку», – Остап Семерак

30 екологічних індикаторів визначатимуть успішність екологічної політики

Парламент продовжив до 2020 року Загальнодержавну програму зняття з експлуатації ЧАЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему

Україна спільно з Європейською комісією розробляє національний план захоронення радіоактивних відходів

В Одесі відбувся міжнародний семінар з питань моря під егідою ООН

Головне управління Національної поліції України в АРК та м. Севастополі повідомило про стан досудового розслідування забруднення атмосферного повітря в Криму та Херсонській області

ФАО ООН опублікували доповідь про вплив тваринництва на сталий розвиток та визначили пріоритети реформування галузі

Навесні та восени аграрії починають спалювати залишки минулорічної стерні та іншої рослинності, щоб швидко й дешево очистити поля для подальшого посіву. Це поширена практика, незважаючи на всі законодавчі заборони й можливу адміністративну відповідальність.

Такий “економний” підхід до обробки ґрунтів має безліч негативних наслідків, і власне немає жодних переваг. Ні для кого не секрет, що спалювання впливає на людину, оточуюче середовище та українські ґрунти. Але, що робити, якщо не спалювати?

Перш за все, стерню можна перетворити у цінне добриво. Альтернативою спалюванню є приорювання або ж компостування рештки рослин, що дає перегній і лише збільшує родючість ґрунтів.

Іншим варіантом є збір соломи та заготівля її для виготовлення брикетів та інших цілей, що підвищить ефективність підприємств, адже стерня буде використовуватись.

Нагадаємо, спецінспекція у Кропивницькому оголосила “фотополювання” на паліїв сміття. «Полювання» на паліїв опалого листя почалося і в Києві.

ЄБРР запустить програму розвитку біоенергетики в Україні

Бюджет-2019: на енергоефективність буде виділено 2 мільярди

У Брюсселі Голова ДАЗВ проінформував Єврокомісію про внесок міжнародних проектів у галузі ядерної безпеки в систему поводження з радіоактивними відходами в Україні

2020 року в Норвегії з’явиться авіаційне біопаливо

Європарламент підтримав заборону пластикового посуду

Поводження з «відходами тваринництва» чи «побічними продуктами тваринного походження»: що змінилося для підприємств
У вишгородських школах проводять лекції з сортування сміття

Природі треба 3 млн років, щоб відновити біорізноманіття, яке знищили люди

Як кліматичні зміни стають причиною небачених фінансових збитків

Глобальне потепління вже впливає на здоров’я населення

Висадка дерев у Львові: львів’ян закликають долучатися

Наочна інтерактивна графіка щодо прямих наслідків від зміни клімату

Джордж Мартін спростував зв’язок глобального потепління із зимою в Вестеросі

Сміття (англ. “Trashed”)

Документальний фільм, що змушує глядачів замислитися про те, як ми своїми діями впливаємо на довкілля та середовище в якому живемо.

Ви колись аналізували яка кількість речей опиняється на звалищах після одноразового використання? Ви думали про те скільки пластику використовується щоденно? А замислювалися над тим, що сталося з залишеним у лісі сміттям чи пляшкою, що була викинута на вулиці? А над тонами відходів, які щомісячно потрапляють в океан?

Джеремі Айронс розкаже про це у своїй подорожі світом. Змушені визнати, таких кадрів ніхто не очікував.

Трейлер:

Дайджест не є офіційним документом, не є позицією Мінприроди, ЄБРР чи будь-якої іншої інституції ЄС. З питань змісту рубрики, із зауваженнями та пропозиціями прохання звертатися до комунікаційного спеціаліста Команди підтримки реформ — oleksandra.azarkhina@reforms.in.ua

Сподобався дайджест? – Отримуй щотижня на пошту!

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir