Мінприроди наполягає переглянути систему розподілу надходжень від екоподатку

На природоохоронні заходи повертається надто малий обсяг ресурсів від надходжень зі сплати екологічного податку, щоб мати можливість стимулювати підприємства вкладати у чистіші та екологічніші технології.

Про це сьогодні заявив замміністра екології Микола Кузьо під час прес-конференції «Екотрансформація – 2018», повідомляє кореспондент Екопростору

«Надходження до бюджету від використання природних ресурсів сягає більше 50 млрд грн, повертається на природоохоронні заходи – значно менше. Для того, аби підприємства отримували фінансову підтримку на модернізацію та дружнє для довкілля виробництво – необхідно переглянути систему розподілу надходжень від екоподатку», – сказав Кузьо.

Він додав, що підприємства мають все більше можливостей отримати пільгові кредити для своїх екологічних проектів, хоча в Україні ще потрібно працювати над критеріями «зеленого бізнесу». Зелені кредити надають окремі українські банки, насамперед, Укрексімбанк, Укргазбанк, активно в цьому напрямі працює Європейський банк реконструкції і розвитку.

«Можливість економічного розвитку без шкоди для довкілля, так звана “зелена економіка” не є якимось популярним політичним трендом, це наукова теза, доведена у чисельних європейських дослідженнях. Україна теж має крокувати до сталого економічного зростання без надмірної експлуатації природних ресурсів. Досвід у світі показує, що це можливо і вигідно», – наголосив замміністра.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що місцеві ради використовують лише третину коштів, отриманих від екологічного податку

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Нова система моніторингу повітря коштуватиме 50 млн євро - Кузьо

Post Author: ecoprostir