Місцеві ради використовують лише третину коштів, отриманих від екологічного податку, – Семерак

Місцеві ради використовували тільки 32% коштів, зібраних у вигляді екологічного податку. 

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак в ефірі “5 каналу”.

“Лише 32% коштів, які є в бюджетах чи надійшли до бюджетів місцевих рад у 2016 році, були використані. Тобто фактично третину сплачених коштів забруднювачами на поліпшення навколишнього середовища були витрачені. Інші дві третини висять на рахунках”, – сказав Семерак .

Він також зазначив, що до місцевих бюджетів надходить 80% екологічного податку, який збирається в Україні.

“80% екологічного податку, що сплачується в Україні, йде до бюджетів місцевого самоврядування – обласний бюджет і тих громад, на територіях яких працюють забруднювачі”, – сказав міністр.

Раніше Остап Семерак заявив, що в Україні неефективно використовується екологічний податок – тільки чверть цих грошей в цьому році направили на природоохоронну програму. Він додав, що екологічний податок – це фінансовий інструмент збереження природи.

“Його головною функцією є компенсувати збитки, які суспільство через нашу підприємницьку індустріальну діяльність завдали довкіллю. В Україні цей податок платять усі підприємці, які забруднюють повітря, воду або грунт”, – сказав міністр.

За його словами, зараз екоподаток використовується неефективно.

Не пропустіть:  Стратегія розвитку малого та середнього бізнесу ухвалена з урахуванням екологічних пріоритетів – Семерак

Також міністр повідомив, що найбільші платники екоподатку в Україні – це металургійна, видобувна, переробна сфери, житлово-комунальний сектор і паливно-енергетичний.

Нагадаємо, в Україні щорічно затримують десятки тисяч браконьєрів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir