Україна переходить на європейську систему моніторингу водних ресурсів

Кабінет міністрів підтримав розроблений Міністерством екології та природних ресурсів України новий порядок здійснення державного моніторингу вод, який почне діяти в Україні з 1 січня 2019 року і запровадить нову європейську систему моніторингу водних ресурсів

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Мінприроди.

“Ми нарешті вводимо в Україні точно такі ж підходи до моніторингу стану поверхневих вод, які діють в Європейському Союзі. Це означає, що ми покінчимо з ситуацією, коли кілька органів моніторили одні й ті ж показники, а за іншими не стежив ніхто, коли різні органи вимірювали в різних одиницях, а загальнодержавна програма моніторингу не давала чіткої картини стану водних ресурсів “, – сказав Семерак.

Семерак зазначив, що нова система моніторингу дозволить реалістично оцінювати ситуацію з водними ресурсами в Україні та в подальшому на підставі цих даних будуть прийматися ефективні управлінські рішення.

Не пропустіть:  Україна може стати учасником програми ЄС Life+, яка фінансує екопроекти на місцях

Крім того, нова система моніторингу дасть можливість кожному громадянину і експерту доступ до по-європейськи класифікованих даними про стан водних масивів, басейнів річок в цілому. Дані, отримані в результаті моніторингу, будуть публікуватися на спеціалізованому порталі.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir