В Україні почали енергосертіфікацію будівель

В Україні почали видачу енергетичних сертифікатів будівель з визначенням класу енергоефективності за результатами енергоаудиту.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

“Сертифікат – необхідний інструмент для роботи ОСББ та Фонду енергоефективності”, – зазначив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Енергосертіфікат надає можливість оцінити енергоефективність споруди і ефект від впроваджених заходів, а також містить рекомендації про подальші кроки.

“Ми запускаємо ринок енергоаудиторів. Уже підписано меморандум із 21 вишом щодо створення комісій із атестації енергоаудиторів. Другий, важливий для нас напрям – запустити спільно з МОН спеціальність “енергоаудитора” у вищих навчальних закладах. Також вже є домовленість з GIZ про проведення додаткових тренінгів для сертифікованих енергоаудиторів не лише в Україні, а й за її межами”, – додав Зубко.

Він також повідомив, що міністерство очікує ухвалення законопроекту “Про енергетичну ефективність”, що надасть можливість створити інструменти і регуляцію для більш ефективного споживання енергії не лише в приватному секторі, а й в промисловості, в скоротити енергоспоживання в транспортній та енергетичній галузях.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Концепція реформування теплоенергетики: частка відновлювальних джерел зросте до 40%

Post Author: ecoprostir