На Рівненщині створюють новий НПП – Нобельський

Члени Кабміну підтримали рішення створити Нобельський національний природний парк у Рівненський області. 

Нобельський національний парк знаходитиметься у Зарічненському районі, на території 25318,81 га земель державної власності, які будуть надані парку у постійне користування.

Як зазначив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, парк буде межувати із двома об’єктами ПЗФ – НПП «Прип’ять-Стохід» та Рівненським природним заповідником, йдеться на сайті Уряду.

“Таке сусідство лише сприятиме розвитку екологічного туризму в Україні та збереженню унікальної для цього регіону флори і фауни. Новий парк охопить цінні природоохоронні, наукові та рекреаційні ділянки та створить можливість для працевлаштування місцевого населення”, – сказав Семерак.

За його словами, більша частина території парку входить до складу об’єкта Смарагдової мережі, що створена в рамках Бернської конвенції і межує з об’єктами мережі на заході.

Також через парк пролягає маршрут вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне», яка є найдовшою вузькоколійною залізницею Європи і вважається однією з візитних карток Рівненщини і туристичною родзинкою України.

До складу новоутвореного парку включено озера Нобель, Млин, Острівське, Велике, які є перспективними об’єктами для активного екологічного туризму.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir