В Україні вирубується у 100 разів більше лісу, ніж висаджується, – Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вказав на катастрофічну ситуацію із співвідношенням рубок лісів та їх відновленням, зокрема висаджуванням нових.

Про це він розповів в інтерв’ю каналу “Прямий”. 

“За минулий рік Україна посадила приблизно 41 тисячу гектарів лісу, що десь там в сто разів менше, ніж зрубала”, – сказав Семерак. 

Міністр зазначив, що лісова галузь потребує негайного реформування, а Державне агентство лісових ресурсів потрібно повернути у підпорядкування Мінприроди.

“За часів Януковича було передано з Мінприроди до Міністерства сільського господарства ліси – Державне агентство лісових ресурсів. І, в принципі, сподіватися, що люди, які до лісу ставляться як до ресурсу, будуть до нього ставитися як до частини екосистеми, яку треба зберігати, напевно, марно чи принаймні банально це очікувати. І саме тому я проти такої ситуації”, – сказав він. 

Семерак додав, що для пришвидшення темпів та збільшення обсягів висаджування лісів потрібна спеціальна держпрограма. Попри наявність посадкового матеріалу та охочих садити, відсутня земля, передбачена для висаджування. Такі землі назначають рішеннями органів самоврядування. 

Нагадаємо, прем’єр-міністрв Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки лісових господарств в Україні. 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir