Мінприроди наполягає на відновленні перевірок лісових рубок

Міністерство екології та природних ресурсів наполягатиме на відновленні можливостей  для Державної екологічної інспекції здійснювати перевірки у сфері лісового господарства. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Для вирішення проблеми нелегальних рубок та інших порушень вимог екологічного законодавства у Мінприроди розробили та передали на розгляд Кабміну постанову, направлену на послаблення мораторію на здійнення перевірок у природоохоронній сфері. На цьому наголосив замміністра екології Василь Полуйко під час урядової наради щодо вирішення проблем у сфері лісового господарства.

Полуйко додав, що Мінприроди відчуває брак інформації щодо ситуації із вирубкою дерев, оскільки Державна екологічна інспекція України свого часу втратила можливість здійснювати відповідні перевірки.

“Нами підготовлена і внесена постанова до Кабміну, яка поверне право екологічним інспекторам перевіряти дотримання природоохоронного законодавства щодо рубок”, – пояснив заступник міністра.

За даними екоінспекції, порушення у сфері лісового господарства є типовими і стосуються вирубок лісу, які здійснюються без спеціального дозволу зрубного квитка, мають місце приховування пнів незаконного зрізаних дерев, заниження кубомаси дерев, проведення рубок на значно більшій площі, ніж дозволено лісорубним квитком тощо.

Не пропустіть:  Новий замміністра екології відповідатиме за заповідну справу

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести масштабну перевірку лісових господарств після того, як британська неурядова організація Earthsight викрила колосальні порушення у цій сфері та привела докази, що ЄС імпортує близько 40% української деревини нелегального походження.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir