ЄБРР надасть кредит для будівництва в Україні потужної сонячної електростанції

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит для ТОВ “Екотехнік” широке на суму €5,6 млн на будівництво сонячної електростанції потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Укрінформ.

«ЄБРР надає 10-річний кредит у сумі 5,6 млн євро ТОВ “Екотехнік широке” на будівництво та експлуатацію сонячної електростанції (СЕС) потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області на південному сході України. Реалізація цього проекту збільшить частку альтернативної енергетики в структурі генерації електроенергії в країні», – йдеться у повідомленні.

У ЄБРР переконані, що СЕС, якою спільно володіють компанії Екотехнік Груп (Чехія) та Триба Енерджи (Франція), сприятиме досягненню Україною мети зі збільшення частки енергії з відновлюваних джерел у загальному обсязі споживання до 11% до 2020 року.

Очікується, що СЕС вироблятиме приблизно 8 ГВт-год електроенергії на рік. Згідно з договором купівлі-продажу електроенергії з українським регулятором, уся електроенергія буде відпускатися одному державному підприємству за “зеленим” тарифом, встановленим для генерації сонячної енергії в Україні.

Проект реалізується в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF), яка підтримується Фондом чистих технологій, Фондом кліматичних інвестицій та Глобальним екологічним фондом.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir