Уряд затвердив порядок еколого-експертної оцінки пестицидів та агрохімікатів

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 18 квітня затвердив Порядок проведення еколого-експертної оцінки матеріалів, поданих для реєстрації пестицидів і агрохімікатів. Документом передбачається надання висновку щодо препаратів, які подаються на реєстрацію.

Еколого-експертна оцінка є обов’язковою складовою й передостаннім етапом процедури державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів та здійснюється з метою превентивного виявлення екологічних ризиків. Згідно з Законом України «Про пестициди та агрохімікати» для того, щоб пройти державну реєстрацію, обов’язковою умовою є наявність відповідної документації щодо їх безпечного застосування, включаючи позитивну еколого-експертну оцінку матеріалів, поданих для реєстрації пестицидів та агрохімікатів.

Ухвалений порядок еколого-експертної оцінки розроблений на виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»: згідно з чинними змінами державна екологічна експертиза скасовується та відтепер замінена на еколого-експертну оцінку.

Не пропустіть:  Необхідно встановити належний контроль за застосуванням пестицидів - експерти

“Ми вітаємо ухвалення урядом порядку еколого-експертної оцінки. Відтепер немає жодних перепон для завершення реєстрації нових високоякісних засобів захисту рослин, що безумовно є більш ефективними. Завдяки новим препаратм вдасться не тільки зберегти врожай культур, а й покращити його якість. Урядом доручено розробникам у триденний строк доопрацювати Порядок еколого-експертної оцінки разом з Секретаріатом КМУ і оформити відповідно до регламентних вимог”, – зазначила Ольга Кухар, координатор агрохімічного комітету УКАБ.

Очікується, що найближчим часом запрацює експертна група з проведення еколого-експертної оцінки, що є дорадчим колегіальним органом Мінприроди, та реєстрація пестицидів і агрохімікатів розпочнеться в звичному режимі.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir