Інвестиційний потенціал України у галузі відновлювальної енергетики оцінюється у 12 млрд євро – Зубко

Уряд оцінює інвестиційний потенціал України у галузі відновлювальної енергетики в 12 млрд євро, які необхідні до 2020 року для імплементації Національного плану з відновлювальної енергетики.

Про це на українсько-австрійському економічному форумі повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ  Геннадій Зубко.

“Ми прийняли декілька законів, які дозволяють при виробництві тепла з альтернативних джерел енергії в комунальних підприємствах додатково встановлювати стимули, тим самим мотивувати інвестиції у цей напрямок. Також очікуємо прийняття Парламентом законопроекту щодо захисту інвестиційної складової комунальних підприємств, отриманої від міжнародних фінансових організацій на реалізацію проектів в Україні»”- зазначив Зубко.

За його словами, сьогодні Україна має найкращий тариф по сонячній енергетиці – 15-16 євроцентів за 1 кВт.

Не пропустіть:  Енергоефективність має стати пріоритетом для усіх гілок влади - Климпуш-Цинцадзе

“Україна сьогодні прагне залучити інвестиції у відновлювальну енергетику. Зменшення споживання енергії, зменшення витрат при постачанні електро- та теплової енергії до житлових будинків – це шлях до енергонезалежності країни. І це один із головних мейнстрімів України”, – підкреслив урядовець

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir