Мінприроди пропонує заборонити використання тварин у цирках, Мінкульт – проти

Міністерство екології та природних ресурсів ініціює законодавчу заборону на використання тварин у цирках і пересувних зоопарках. Ішної думки міністр культури Євген Нищук.

Відповідний проект закону вже розроблено, зараз він на обговоренні, повідомив у фейсбуці міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Міністр також зазначив, що важливим питанням є майбутнє тварин після їх вилучення з цирків.

Водночас міністр культури Євген Нищук не підтримує таку ідею.

У відповідь на запитання про ставлення Нищука до тварин у цирку під час інтерв’ю у Київській академії естрадного і циркового мистецтва, він відповів що це традиційна модель, яка діє понад 250 років, з якою працюють провідні країни світу.

Він вважає, що використання тварин у цирку можливе, коли за ними здійснюється належний нагляд, коли є гуманне ставлення, ненасильницьке дресирування й оцінювання тварин як рівноправних артистів.

Не пропустіть:  На окупованій території затоплено 36 шахт

“Коли дресирувальники з першого дня народження вигодовує тварину, ставляться до неї, як до дитини, вони болюче сприймають те, що все треба заборонити”, – сказав Нищук.

“Міністр культури Євген Нищук дав інтерв’ю, у якому підтримав експлуатацію тварин в цирках. Головний аргумент чиновника полягає у 250-річній історії такої традиції в Україні. Не відомо, чи підтримує урядовець кріпацтво, обмеження прав жінок, побиття дітей та інші “чудові” традиції, що існували у 1800-х роках”, – прокоментували слова посадовця в іініціативі за права тварин UAnimals.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir