Новий законопроект сприятиме розвитку виробництва біоетанолу в Україні

35 народних депутатів України зареєстрували у Верховній Раді проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту, реєстр.№7348.

Про це на свої сторінці у facebook повідомив народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський (фракція БПП).

В умовах залежності від імпорту нафти і газу та значного забруднення довкілля викидами енергетичного виробництва Україна повинна шукати альтернативні джерела для забезпечення країни паливом й енергією, які були б екологічно чистими та не залежали від зовнішніх постачань сировини. Одним із шляхів реалізації цього завдання є розвиток виробництва рідкого біопалива“, – зазначив Домбровський.

Депутат зауважив, що США почали змішувати етанол із бензином із кінця 1970-х років. У країнах Євросоюзу біодизель почав вироблятися ще у 1992 р.

У ЄС Близько 90 % всього виробництва рідкого біопалива для автомобілів припадає на три країни – Німеччину, Францію та Італію.

“Для збільшення обсягів використання біопалива в Україні є всі передумови. Тому метою законопроекту є створення нормативно-правового підґрунтя для розвитку сфери виробництва, обігу та використання рідкого біопалива на транспорті”, – пояснив депутат.

Не пропустіть:  Екологічний комітет ВР підтримав євроінтеграційний законопроект "Про відходи"

Як зазначено у тексті пояснювальної записки до законопроекту, його ухвалення сприятиме виведенню на якісно новий рівень позитивних процесів у сфері використання в України біокомпонентів до моторного палива;

збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів, створенню додаткових робочих місць;

поліпшенню екологічної ситуації за рахунок зменшення обсягів викидів в атмосферу шкідливих речовин, що утворюються при згорянні палива;

створенню передумови для залучення іноземних та вітчизняних інвестицій у сферу виробництва рідкого біопалива (біодизель, біоетанол).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir