Новий сайт допоміг Мінприроди очолити рейтинг відкритості міністерств

Міністерство екології та природних ресурсів стало лідером серед міністерств України у рейтингу “Відкритість уряду 2.0.”, набравши відповідно 71 бал з 77 можливих.

Друге та третє місце зайняли Міністерство освіти і науки та Міністерство економічного розвитку та торгівлі.

На брифінгу, під час якого було представлено результати рейтингу, провідний аналітик Офісу ефективного регулювання Ігор Лавриненко розповів, що оцінку пройшли всі міністерства та центральні органи виконавчої влади України. Для складання рейтингу використовувалися такі критерії: висвітлення своєї діяльності, надання доступу до проектів нормативно-правових актів, фінансової звітності, протидії корупції, рівень комунікації з громадськістю та відповідність їхніх сайтів вимогам законодавства.

“За всіма п’ятьма критеріям найбільше балів – 71 із 77 можливих, а кожен бал – це виконання одного критерію, набрало Міністерство екології”, – сказав Лавриненко, зазначивши, що такий результат зумовлений запуском Мінекології нового сайту.

Міністерство інформаційної політики, Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство енергетики та вугільної промисловості набрали не більше половини можливих балів.

Не пропустіть:  "Укргазбанк" випустив екологічно чисту платіжну картку

Серед центральних органів виконавчої влади 71 бал із 77 набрала Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС). При цьому, за словами активіста, деякі відомства не приділяють уваги відповідності своїх сайтів вимогам законодавства, серед них Державне агентство резерву, Державна інспекція з енергетичного нагляду та Український інститут національної пам’яті.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir