WWF відновлюватиме Карпатські ліси

У Карпатах продовжується національна програма “Разом за природу” за підтримки Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), в рамках якої у Карпатському національному природному парку, національних парках “Сколівські Бескиди” та “Синевир” навесні 2017 року висадили понад 20 000 дерев.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Так, в Карпатах у 2017 році висадили понад 20 000 дерев, притаманних цьому регіону. Серед них — карпатська модрина.

У Карпатах продовжується національна програма “Разом за природу” за підтримки Всесвітнього фонду природи (WWF), в рамках якої у Карпатському національному природному парку, національних парках “Сколівські Бескиди” та “Синевир” навесні 2017 року висадили понад 20 000 дерев: ялицю, бук, клен-явір та модрину. Ці дерева історично росли на території Карпат, але майже зникли наприкінці ХІХ століття,” — йдеться в повідомленні.

Мета другого етапу проекту ― перевірити, скільки дерев прижилися.

Навесні проект “Разом за природу” зробив перший крок до великої мети — висадити понад 1 000 000 дерев. З першої висадки прижилися 85% дерев, що вважається надзвичайно високим результатом. Наступна висадка планується в березні 2018 року,” — розповіла організатор проекту Марина Соловйова.

У найближчі 100 років висаджені дерева поглинуть понад 2 000 тон вуглекислого газу. А надалі кожний гектар дорослого лісу щороку поглинатиме близько 3,6 тон діоксиду вуглецю та вироблятиме близько 2,6 тон кисню.

Ми також ставимо перед собою мету відновити модринові ліси. Модрина — дуже цінне дерево. За міцністю вона не поступається дубу та стійка до води,” — додала координатор проекту Ірина Миронова.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  WWF-Австрія подала скаргу на імпорт нелегальної деревини з України

Post Author: ecoprostir