Депутати ледь втримали в Раді проект про стратегічну екооцінку

З четвертого разу народні депутати підтримали відправку на друге читання проект закону України “Про стратегічну екологічну оцінку”. 

Перші три спроби депутатів проголосувати за законопроект не були успішними. Портал “Чесно” зафіксував численні спроби конпкодавства, назвавши голосування “епічним”.

Законопроект №6106 врешті “підтримало” 227 депутатів.

До винесення законопроекту на голосування, нардепи голосували за різні поправки до документу. Усі 12 поправок не отримали підтримки народних обранців. Ініціаторами поправок до основного тексту законопроекту були свободівці Андрій Іллєнко (Свобода/позафракційний), Юрій Левченко (Свобода/позафракційний) та інші.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на ранковому засіданні Верховної Ради наголосив, що законопроект направлений на виконання Угоди про асоціацію.

“Документ поширює свою дію на документи державного планування, які мають вплив на екологію, здоров’я та життя людини, і не поширюється на державні документи, які стосуються національної безпеки, оборони, боротьби з наслідками аварій або катастроф, і не поширюється на соціально-економічні програми місцевого самоврядування”, – додав він.

Не пропустіть:  Мінприроди роз’яснило, як залучати громадськість до стратегічної екологічної оцінки

Довідка:

Метою проекту закону “Про стратегічну екологічну оцінку” є встановлення сфери застосування та порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки, механізму проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення та моніторингу впливу виконання документів державного планування на довкілля.

Законопроект передбачає встановлення механізму стратегічної екологічної оцінки та внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час планування суспільного розвитку та господарської діяльності з урахуванням пріоритетності факторів впливу на довкілля, в тому числі здоров’я населення, та забезпечення існування екосистем у процесі ухвалення стратегічних рішень.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir