Мінприроди завершує підготовку Концепції реформування Державного водного агентства України

Існуюча система державного управління у сфері охорони вод та раціонального використання водних ресурсів є недостатньо ефективною і давно потребує нових управлінських підходів.

Про це під час засіданні Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

“За запасами доступних до використання водних ресурсів Україна належить до держав з порівняно низьким водоресурсним потенціалом. Із одним із найнижчих показників в регіоні”, – зазначив Семерак.

Міністр нагадав, що торік в Україні було ухвалено зміни до Водного кодексу, які дозволили розпочати процес реформування сфери водного господарства.

“Аналіз, зроблений спільно українськими та міжнародними експертами, зокрема Світового банку, показує, що діюча на сьогодні система управління не відповідає ні інтегрованому підходу, ні принципам належного урядування через непрозорість функціонування сектору та поєднання в одній структурі багатьох функцій управління водними ресурсами як інфраструктурних, так і щодо наданням послуг”, – сказав Семерак.

За його словами, сектор може успішно розвиватися лише за умов залучення нових інвестицій для розвитку та підвищення ефективності інфраструктури.

“Зараз Мінприроди із залученням усіх заінтересованих сторін та міжнародних партнерів завершує підготовку Концепції реформування Державного водного агентства України та розробляє Концепцію Водної стратегії України з подальшим формуванням повномасштабної Водної стратегії України. Переконаний, що реформування має враховувати низку складових, зокрема, впровадити чітку горизонтальну структуру управління водними ресурсами та господарством, з розподілом функцій управління водою та функції управління інфраструктурою і надання послуг”, – резюмував міністр.

Він зазначив, що оновлене Державне агентство управління водними ресурсами має впровадити нову вертикальну адміністративну структуру управління водними ресурсами, яка б відповідала європейським стандартам належного урядування.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Впровадження "зелених" проектів дає можливість Україні вже сьогодні скоротити викиди парникових газів на 200 тисяч тонн СО2, - Семерак

Post Author: ecoprostir