Голова Хмельницької ОДА пояснив рішення ліквідувати департамент екології

Губернатор Хмельницької області Олександр Корнійчук аргументує нещодавнє рішення ліквідувати департамент екології й передати його функції аграрному департаменту постійними конфліктами обласного департаменту із державною екологічною інспецією в області. З його слів, обидва органи винні в екологічних проблемах Хмельничиини та назвав їх “імпотентними”. 

Про це він написав на своїй сторінці у facebook.

“Де була Державна екологічна інспекція, коли Сатанівська селищна рада своїм рішенням у 2012 році забирала береги в річки Збруч? Де інспекція і департамент, коли безконтрольно бурять артезіанські свердловини і фактично вручаються у водоносний горизонт? З 2015 року проблема з водою болюча не лише для подолян, а і для усіх українців. І як вона вирішується? Дозволяється безконтрольне розкрадання артезіанської води, а це надра. Яка структура веде облік артезіанських свердловин? А спецдозволи на водокористування видаються наліво і направо”, – задає питання губернатор.

“І директор Департаменту, і начальник екологічної інспекції у Хмельницькій області – доларові мільйонери. Один прийшов на держслужбу зі спорту. Другий знищив державне підприємство! Для чого вони на посадах? Принаймні моє рішення є реальною спробою розібратись у цьому всьому”, – переконаний очільник Хмельниччини.

Не пропустіть:  Апеляція підтвердила законність ліквідації департаменту екології Хмельницької ОДА

Корнійчук зазначив, що обласний департамент екології роками наліво-направо роздавав дозволи на викиди, зокрема для випалювання деревного вугілля у “кущових” умовах. Зокрема, вони ж дозволили палити вугілля за 10-15 метрів від житлових будинків.

“В Хмельницькій області необхідно змінити усіх без виключення екологів, інакше тоді усі реформи та закони лишаться декларативними папірцями, які будуть і далі ігнорувати”, – вважає голова ОДА.

Разом з тим, КОрнійчук висловив готовність до співпраці з Мінприроди “у новому форматі з професійною та новою командою в складі Департаменту агропромислового розвитку”.

Нагадаємо, міністр екології Остап Семерак обіцяв розібратися з гучним рішенням губернатора Хмельниччини.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir