На Львівщині створять ще один національний природний парк – НПП “Бойківщина”

На території Турківського району Львівської області створять новий національний природний парк «Бойківщина» орієнтовною площею 16 тисяч гектарів.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

В.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Андрій Сенюк доповів, що дана територія характеризується високим рівнем біорізноманіття, зокрема на території росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні.

“Понад 30 видів, що ростуть у парку, занесено до Червоної книги України. У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні. Особливе бальнеологічне значення джерел унікальних мінеральних вод, зокрема, у Розлучі”, – сказано у повідомленні.

Створення НПП «Бойківщина» забезпечить збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів, створення умов для організованого туризму, відпочинку, проведення наукових досліджень природних комплексів та їх змін в умовах рекреаційного використання, проведення екологічної освітньо-виховної роботи.

Не пропустіть:  Міноборони передасть 6000 га полігону під заказник "Тарутинський степ"

Учасники Комісії екології та природних ресурсів при облдержадміністрації більшістю голосів підтримали ідею створення НПП «Бойківщина».

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir