У ВР напрацьовується законодавство щодо енергоефективності та використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії – нардеп

У Верховній Раді напрацьовується законодавство щодо енергоефективності та використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії. 

Про це повідомив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, підвівши підсумки робочої поїздки української делегації до Австрії та Словаччини, повідомляє прес-служба БПП.

Як розповів депутат, представники комітету вивчали міжнародний досвід впровадження Директиви 2012/27EU Європейського Парламенту та Ради від 25 жовтня 2012 р. про енергоефективність.

“Енергоефективність – колосальний ресурс для України. Підвищення рівня енергоефективності – це одне із ключових завдань як енергетики, так і української економіки в цілому. Сьогодні ми працюємо над розробкою базового законопроекту “Про енергоефективність”, який має імлементувати європейську Директиву з енергоефективності. Аналогічні базові закони з енергоефетивності було ухвалено в Австрії та Словаччині у 2014 році.

Досвід країн ЄС, зокрема Австрії та Словаччини, показує, що перехід до більш енергоефективної економіки дозволить прискорити поширення інноваційних технологічних рішень і підвищити конкурентоспроможність, стимулювати економічне зростання і створювати високоякісні робочі місця в декількох секторах, пов’язаних із енергоефективністю”, – зазначив Домбровський.

Не пропустіть:  "Зелений" тариф. Кінець епохи дорогої енергетики для України - блог

Він зазначив, що профільний Комітет також підготував проект закону щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії.

“Він, разом з іншими законопроектами в сфері поводження з побутовими відходами, готується до розгляду у Верховній Раді. Тому сьогодні одним із найважливіших завдань для парламенту є доопрацювання та ухвалення пакету законопроектів у сфері поводження з побутовими відходами.

Ми повинні перетворити їх із екологічноїпроблеми на джерело енергії та ресурсів”, – додав нардеп.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir