На Львівщині пропонують вдесятеро підняти штрафи за підпал сухої трави

Львівська обласна влада подала до Міністерства екології та природних ресурсів України пропозицію збільшити покарання за підпал сухої трави, зокрема підняти штрафи більш як в 10 разів.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної держадміністрації Руслан Гречаник, повідомляє прес-служба ОДА.

“Ми подали розроблені департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА пропозиції щодо змін до Кодексу «Про адміністративні правопорушення», зокрема ст. 77, до Мінприроди… Штрафи є мізерними, але вони будуть збільшені у понад 10 разів”, – зазначив Гречаник.

Також він повідомив, що сьогодні відбулась зустріч із профільним заступником міністра екології Василем Полуйком, який повідомив про те, що цей проект змін до регуляторного акту буде винесений на розгляд восени.

Не пропустіть:  На створення Нацпарку імені Любомира Гузара Мінприроди виділить 20 млн грн

Наразі відповідно до чинного законодавства за випалювання стерні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 380 грн для фізичних осіб і удвічі більше – для юридичних осіб. Від початку року оштрафували 167 порушників на загальну суму у понад 30 тисяч гривень.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir