NASA просять розслідувати справу будівництва Керченського мосту через екологічну катастрофу

Прокуратура Криму приверне NASA для розслідування кримінальної справи щодо будівництва моста через Керченську протоку, яке викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

В рамках розслідування кримінального провадження щодо будівництва мосту через Керченську протоку залучатимуться як національні так і іноземні фахівці

Серед основних напрямків: проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, заподіяних Україні внаслідок будівництва об’єкту, який спричиняє серйозну небезпеку екології Чорного та Азовського морів, а також збір доказів порушення норм міжнародного Морського права для подальшого їх розгляду у міжнародних судових інстанціях.

«Зважаючи на особливості нашої роботи, в рамках розслідування кримінального провадження, ми залучатимемо не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатимемося і до іноземних організацій, таких як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та інших. Неузгоджене будівництво мосту не повинно знищити унікальну флору та фауну Чорного та Азовського морів. В свою чергу, суб’єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії», – зазначив Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, за інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні оточуючому середовищу Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Україна судитиметься з Росією щодо негативних екологічних наслідків будівництва Керченського мосту

Post Author: ecoprostir