Україна має усі інструменти для запровадження низьковуглецевої енергетики , – Галина Карп

Базуючись на ядерно-енергетичній галузі, Україна має всі можливості та інструменти для запровадження низьковуглецевої енергетики.

Про це заявила перша заступниці міністра енергетики та вугільної промисловості Галина Карп під час міжнародної конференції “Низьковуглецева електроенергетика: тренди, проблеми та перспективи”.

Карп звернула увагу на стабільну роботу атомних електростанцій України, які забезпечують більш ніж 50% електроенергії у загальному балансі електроенергії країни і є базовим підґрунтям для стабільного функціонування економіки в цілому.

 “Питанням розвитку низьковуглецевої енергетики приділено особливу увагу в проекті Нової енергетичної стратегії України до 2035 року, який є базовим документом державної енергетичної політики“, – додала вона.

Організаторами концеренції виступили Асоціація “Український ядерний форум”, ГО “Українське ядерне товариство” за підтримки комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Міненерговугілля, Мінприроди.

Не пропустіть:  Експерти відмітили прогрес України з оцінки транскордонного впливу АЕС

Вона проводиться з метою створення комунікаційної платформи для обговорення поточного стану, проблем та перспектив подальшого розвитку зазначених технологій, інформування аудиторії про сучасні досягнення та передову міжнародну практику у цій сфері, а також задля підвищення рівня обізнаності учасників про роль та місце низьковуглецевих технологій у досягненні цілей, встановлених на Паризькому кліматичному саміті.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir