Нова кліматична кампанія закликає міста до дій

З 1 по 6 червня в 11 містах України відбулася серія заходів “День Дій: від слів до дій!“, організована за підтримки міжнародної організації 350.org, Української молодіжної кліматичної організації УМКА, Національного екологічного центру України (НЕЦУ) та локальних екологічних та кліматичних ініціатив. За даними організаторів, до акцій долучилося тисячі активістів, волонтерів та представників місцевої громади.

Події пройшли в Івано-Франківську, Вінниці, Луцьку, Полтаві, Рівному, Хмельницькому, Славському, Миколаєві, Одесі та Львові.

Активісти, волонтери, та місцева громада показали на практиці, що таке зелені та сталі рішення, їх вплив на добробут та безпеку життя в рідному місті. Основна ціль Всеукраїнського Дня Дій – донести до місцевих жителів необхідність  взаємодіяти з владою стосовно проблем змін клімату“, – резюмують організатори кампанії.

До заходів долучилися представники законодавчого корпусу та багатьох громадських ініціатив.

Я підтримую такі ініціативи, як День дій, адже лише разом, лише об’єднавшись громадськість зможе показати владі, що для українців кліматичне питання є важливим і що війна не може бути приводом не робити “зелені” реформи”, – сказав Олексій Рябчин, фракція “Батьківщина“, МФО “Зелена енергія змін”.

Питання зміни клімату стоїть в світовому порядку денному на другому місці, після питання глобального тероризму. Безпосередньо для України участь в кліматичному питанні – це не лише внесок в загальну справу, а й чудова можливість залучити інвестиції, реструктурувати нашу промисловість та енергетику, запровадити сучасні технології та створити “зелені” робочі місця», – додав він.

Кампайнерка 350.org в Східній Європі, Кавказі та Центральній Азії Світлана Романко відмітила, що каталізатором позитивним кліматичних змін у містах сьогодні є нове сильне лідерствоі активних міських жителів.

Київ та інші міста можна буде назвати кліматично безпечними лише тоді, коли на це буде реальна політична воля. Для цього необхідно почати роботу в напряму розробки та прийнятті кліматичної стратегії та реального плану дій, зрозумілого кожному мешканцю, близькому його потребам та цінностям. Інакше будь-які якісні зміни займуть багато часу“, – заявила вона.

Довідка:

“Міста для життя” – міжнародна кампанія від 350.org, мета якої – об’єднання кліматичних активістів і ініціатив, сприяння прийняттю та реалізації довгострокових кліматичних стратегій в містах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії. На сьогоднішній день кампанія реалізовується в таких містах, як Могилів (Білорусь), Санкт-Петербург (Росія) і Київ (Україна). В рамках днів дій до кампанії приєдналися також Бішкек (Киргизстан) і Кутаїсі (Грузія).

Не пропустіть:  Декларація Саміту Східного партнерства: Вплив на клімат - серед найбільших викликів сучасності
Фото з акції

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir