У новому проекті Енергостратегії до 2035 року зросте частка «зеленої» енергетики, – Кістіон

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон анонсував презентацію оновленого проекту Енергетичної стратегії України до 2035 року. Документ схвалено 23 травня на засіданні управляючого комітету, повідомляє урядовий вебсайт.

Кістіон наголосив, що відповідно до європейського вектору української політики необхідна  зміна підходів  до  формування  енергетичної  політики,  яка  має  відповідати  принципам  і практиці ЄС.

Він зазначив, що відповідно до загальносвітових тенденцій необхідно збільшувати частку «зеленої» енергетики.

«Крім того, відповідно до Паризької кліматичної концепції та загальносвітових тенденцій енергетика має переходити на відновлювані джерела енергії. Тож Стратегія має передбачати зростання частки «зеленої» енергетики», – акцентував віце-прем’єр-міністр.

Він сказав, що найважливіша та найамбітніша мета, яку ставить перед собою Уряд – це досягнення енергетичної незалежності України, і це має бути відображено у тексті стратегії.

Не пропустіть:  Частка зеленої енергії в Україні до 2030 року має зрости до 27% – проєкт Нацплану

За результатами засідання Міністерство енергетики та вугільної промисловості має забезпечити погодження проекту у всіх причетних ЦОВВ.

Проект Енергетичної стратегії, за словами Кістіона, буде презентовано найближчими тижнями у профільному комітеті Верховної Ради. Після остаточного погодження центральними органами виконавчої влади, проект буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir