Затверджено Національний кадастр викидів парникових газів

22 травня відбулося робоче   засідання Міжвідомчої комісії   із забезпечення виконання   Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, під час якого учасники комісії обговорили  та затвердили  проект Національного  кадастру антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів в Україні за 1990-2015 роки.

Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

Міністр  екології та природних ресурсів Остап Семерак відзначив, що щорічне подання Кадастру до Секретаріату Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату є  забезпеченням  виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань зі звітності  за Рамковою конвенцією ООН.

«Схваленню Національного кадастру антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів передувала  клопітка робота цілої команди фахівців. Крім того, проект було погоджено  всіма заінтересованими міністерствами та відомствами. Якісна підготовка і подання Кадастру сьогодні  є особливо важливою справою, оскільки  триває розроблення Книги правил Паризької угоди, де передбачається подання такої звітності  всіма країнами, на відміну від Кіотського протоколу», – сказав Семерак.

Не пропустіть:  В Україні до кінця року має запрацювати нова служба замість Держекоінспекції, - Семерак

Міністр підкреслив, що Україна і надалі успішно демонструватимемо виконання взятих на себе зобов’язань за міжнародними договорами у сфері зміни клімату.

Також на засіданні було розглянуто проект Плану Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року.

«Схвалення проекту – надважливий крок для успішної реалізації кліматичної політики в Україні, як одного з пріоритетів, визначених Урядом  на період  до 2020 року»,- сказав Остап Семерак.

Остап Семерак підкреслив, що проект пройшов громадське обговорення, і після розгляду комісією буде направлений на погодження до заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir